фото: WikimediaПреди няколко седмици журналисти от руския сайт за разследвания The

...
фото: WikimediaПреди няколко седмици журналисти от руския сайт за разследвания The
Коментари Харесай

Le Monde: Разкриха 305 агенти на руското ГРУ

фото: Wikimedia

Преди няколко седмици публицисти от съветския уебсайт за следствия The Insider  разкриха данните на 305 сътрудници  на съветското военно разузнаване - Главното ръководство на Генералния щаб на Русия, известно още като ГРУ, оповестяват rfi и в. " Le Monde ".

По думите на военния специалист Александър Голц, това е  злополука .

Руските управляващи, окрилени от интервенциите си в киберпространството,  не предвидиха опцията за сходен ответен удар , само че се убедиха, че интернет е оръжие с двустранно деяние, показва в преписка от Москва публицистиката от " Le Monde " Изабел Мандро.

Данните за упоменатите 305 чиновници на ГРУ са били  " осветени " в база данни на съветската Държавна ревизия за сигурност на пътното придвижване (ГИБДД), до която на практика всеки може да получи достъп.

" Ловците се трансфораха в цел ", разяснява пред " Le Monde " Роман Доброхотов, основен редактор на уеб страницата " The Insider ", който прави разкритията в съдействие с английската проверяваща група Bellingcat.

Изданието напомня, че Bellingcat разкри елементи от най-шумния шпионски скандал през годината -  отравянето на Сергей и Юлия Скрипал  в Солсбъри.

Към момента може да се научи на практика всичко за осветените сътрудници за ГРУ, в това число интервенциите, в които са взели участие. Това  сковава работата на над 1000 сътрудници  от спецслужбите, добавя " Le Monde ", представени от news.bg.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР